Kisah Benar : Anak Di IPT Makan McDonald's,Ibu Di Kampung Cuma Berlaukkan Ikan Masin | Melalui maklumat yang diberi, Alfarouq pada ketika itu duduk membelakangi gadis tersebut dan belakang kepala mereka agak rapat sehingga dapat mendengar jelas perbualan itu.

Dikatakan juga, dia kemungkinannya menggunakan ‘loudspeaker’ kerana suasana yang agak bising dan tidak menyangka perbualan itu dapat didengari oleh pemilik akaun itu.

Tujuan penulis berkongsi status ini ialah untuk memberitahu bahawa perkara seumpama ini bukanlah sesuatu yang jarang berlaku di kalangan pelajar.

Kita sendiri sudah terbiasa membaca kisah bagaimana anak-anak sanggup menipu ibu-bapa demi keseronokan diri.

Akibatnya, pelajaran pun entah ke mana apabila keberkatan itu sudah ditarik oleh-Nya kerana perbuatan buruk kita terhadap ibu-bapa.

Semoga apa yang disampaikan oleh saudara Alfarouq ini dapat dijadikan iktibar buat semua hendaknya.-mynewshub

Posting Komentar

  1. jauhknlh aku drpd bersikp sedemikian...

    BalasHapus
  2. Fuhh! Belum dapat lagi pun. Mak dia kenal anak dia lah tu..

    BalasHapus
  3. pergh sgguuppp :'(

    BalasHapus
  4. hebat sangat eavesdropping? budak perempuan tu calling guna loudspeaker ke sampai boleh dengar apa mak dia cakap?

    BalasHapus
  5. w0w.. tahap pndengaran yg mat baik..siap bleh dgr apa yg mak mamat tu ckp...agak² la buat story punn..adeeiiiii...

    BalasHapus
  6. Walupun ramai yg pertikaikan penulis boleh dengar perbualan siswi ngn maknya, namun apa yg penting ialah moral story...ramai siswa siswi jadi lupa diri dan sangup menipu mak ayah untuk keseronokan diri tanpa mengenang kesusahan yg di alami oleh keluarga mereka..

    BalasHapus
  7. setengah phone, kita boleh dengar perbualan orang di sebelah sana juga.. depending on the phone setting.
    dan terima lah kenyataan memang some students lupa diri dan asal usul bila dah berkawan dgn orang2 yang konon nya 'high standard'.. pengalaman diri sendiri .. mujur lah saya cepat sedar dari terus hanyut dan alhamdulillah ibu bapa tetap menerima ..

    BalasHapus
  8. I u I u, mak overseas konon.. Nmpk sgt nk main bukan nk blaja.. Kan admin ckp pompan tu guna loudspeaker sbb bising..yg mrh atas ni sama mcm pompan tu ke apa? *ppftffft

    BalasHapus
  9. Marah sbb dia bt jgk.org nk bg nasihat bodoh.xkira bnda 2 penulis reka pun yg penting moral sial la org yg marah 2

    BalasHapus
  10. Marah sbb dia bt jgk.org nk bg nasihat bodoh.xkira bnda 2 penulis reka pun yg penting moral sial la org yg marah 2

    BalasHapus
  11. Marah sbb dia bt jgk.org nk bg nasihat bodoh.xkira bnda 2 penulis reka pun yg penting moral sial la org yg marah 2

    BalasHapus
  12. moral, nasihat n pengajran....... ak pernh wat perkara ni dulu ms ak bljr....... tp ak xguna duit mak ayh ak tp duit orng y ak pernh tipu,....tp ak dh terima blasan ak......Alhamdulillah fmly ak ttp terima ak dan maafkan ak

    BalasHapus

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top