Mesti LIHAT! Video Cinta Versi 'SADIS' | Sebak dada penulis menonton video ini yang dijangka bakal viral di laman sosial Facebook dan YouTube tidak lama lagi.

Bukannya sedih sebab melihat kisah cinta tak kesampaian oleh remaja perempuan ini, tetapi lebih kepada kasihan dengan kenaifannya.

Cukup-cukuplah video ‘Couple Seminggu’ dan ‘Cinta Alang’ yang popular dan mendapat kritikan negatif daripada orang ramai sebelum ini.

Janganlah ditambah lagi dengan penghasilan video seumpama ini wahai cik adik.

Malulah kalau keluarga atau saudara-mara tengok awak menangis kerana cinta. Bukankah lebih baik menangis kerana pelajaran atau perkara lain yang lebih berfaedah?


Penulis kagum sebenarnya dengan kretiviti awak, tapi janganlah gunakan kelebihan itu untuk buat sesuatu yang kurang cerdik seperti ini.

Entah-entah jejaka jambu yang adik rayu untuk kembali itu tak layan pun permintaan adik. Sudah-sudahlah ya!-mynewshub

Posting Komentar

  1. aku lebih rela tgk video bobo -.-

    BalasHapus
  2. bongok je nangis pun still cover cun dpn camera kelakar laa

    BalasHapus
  3. 3 minit aku tengok kau nangis je...klau tau maggi aku da siap dah..

    BalasHapus
  4. 10 tahun atau 20 tahun akan datang adik akan malu buat video macam ni..percayalah...masa muda ni fikiran pendek...padahal masa yang kita nak lalui tu lg panjang...

    BalasHapus
  5. cakap..cakap...cakap - allahyarham ahmad nisfu...

    BalasHapus
  6. kita semua kan pernah melalui saat mcm nie..tapi salah budak jugak nie sebab buat video sampai mcm nie...kenapa tak berinteraksi kepada Allah..?? allah sentiasa ada dik..

    BalasHapus
  7. erkk yukk!!! so not matured

    BalasHapus
  8. sangat sadis sbb aq tgk vid entah aper2 nie..

    BalasHapus
  9. hahahahahaha......... awk tu mc budak ..... remaja pun x samapi lg... bt malu jew..

    BalasHapus
  10. jika anda merasakan artikel ini berguna sila share dgn kawan-kawan anda sila komen dengan berhemah.tulisan dari anda adalah pendapat dari anda

    BalasHapus
  11. Btl ckp kucing comel tu.adik akan rasa malu yg sgt2 suatu hri nti hnya krna video ni.control perasaan tu.mmg perasaan cinta sgt la kuat time umur adik skg tp hnya diri adik sdri sj yg dpt hlg kn perasaan tu.lupakan suma.just focus to ur study.lg ada faedahnya.tunjukkn pd kwn adik yg adik lebih baik dr dia.jgn lihat hdup adik hnya smpai kat sini.just forget it.bykkn berdoa.mudah-mudahan tuhan dpt tnjukkn jln n tenangkn hti adik.gud luck.

    BalasHapus
  12. Btl ckp kucing comel tu.adik akan rasa malu yg sgt2 suatu hri nti hnya krna video ni.control perasaan tu.mmg perasaan cinta sgt la kuat time umur adik skg tp hnya diri adik sdri sj yg dpt hlg kn perasaan tu.lupakan suma.just focus to ur study.lg ada faedahnya.tunjukkn pd kwn adik yg adik lebih baik dr dia.jgn lihat hdup adik hnya smpai kat sini.just forget it.bykkn berdoa.mudah-mudahan tuhan dpt tnjukkn jln n tenangkn hti adik.gud luck.

    BalasHapus
  13. Bodoh laa aku tengokk dh laa pas iternet aku limited , haha , memang sedih jugakk , tapi dh takde laki lain ke ?? Nangis macam kehilang yg paling bermakna dlm hdupnya -

    BalasHapus
  14. Bodoh laa aku tengokk dh laa pas iternet aku limited , haha , memang sedih jugakk , tapi dh takde laki lain ke ?? Nangis macam kehilang yg paling bermakna dlm hdupnya -

    BalasHapus
  15. Haha. Takpe, jangan dikutuk. saya rasa ramai yg bercinta and putus time sek. Jangan 100% salahkan dia. Kita pun kena faham kan, budak budak kurang matang dia akan buat sesuatu tnpa berfikir. Betulkan ? Lain la kalau budak univ ke kolej buat video camni. Memang Bangang namanya. Memang patut ditibai ramai ramai kalau gitu. Kan? Sabar jela. Zaman remaja sekarang dgn dulu lain. Dorang xreti nak nilai erti Cinta. Betulkan? Haha

    BalasHapus
  16. Bagus lagi adik sayang mak bapak adik yang jaga adik dari kecik sampai besar.Lebih banyak pengorbanan mereka kepada adik.10 tahun akan datang baru fikir pasal nie,Yang penting study.Bila adik dh berjaya,dah dapat kerja,dah kaya baru fikir pasal nie.Allah slalu ada bersama adik.Adik bkn keseorangan.:).

    BalasHapus
  17. haha ,lawak siott ...ape kejadah nye bdk ni buat vid cmni ,org lelaki bkn sorang je laa ats dunia ni ,so jgn nk m'hrap sgt laa kt bintang tu yee ,bkn dia je yg bleh buat ko happy ,family kau ad kan ,ape gne nye kau ad family .jgn jdik BODOH !!!

    BalasHapus
  18. nie msti kes dh buat "zina" ..pastuh pkwe lari..

    bukan tuduh...just tangapan

    BalasHapus
  19. ahhhh.. nangis la skali wei.. rugi sedih 3 minit aku..

    BalasHapus
  20. menangis pada Allah lbeh baik..hanya Dia tmpat yg sbaik baiknya utk mngadu..stiap ap yg berlaku ad hkmah dsbaliknya..Allah bg ujian utk mematangkan kita, bkn mlemahkan :)

    BalasHapus
  21. Dear kiddo. I hate to hit you with reality but here's the truth; he's going to be so embarrassed about you posting this video so that the whole world know that you and him clashed and he will NEVER return to you.

    BalasHapus
  22. menangislah kerana Allah. sesungguhnya pakwe tuh sementara, Allah tu selamanya <3

    BalasHapus
  23. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  24. mase ble na cakap eh~~?

    BalasHapus
  25. aiyak~ ni leh nanges psl pakwe,,lau x leh nanges sbb Allah xtau lah ~sian kau budak . . (bkn sian bab ilang pkwe erh!!)

    BalasHapus
  26. aduiiii...dik..apasal buat mcm ni..frust menonggeng ya.. adik ckp adik tak bleh hidup tanpe dia ya.. jadi selama ni adik hidup guna bekalan oksigen yg Allah bagi tau.. dahlah.. buat malu perempuan ja..

    BalasHapus
  27. erk??? suami mati kedik smpai nangis cm tuh seklali??? belajar ler dulu dik oi,,t dah msuk kolej or uni,,mase tuh mcm3 jenis laki leyh jumpe tangkap jek sorang wat suami teru senang,,sadis aq tngok budak ni,,,

    BalasHapus
  28. budak baru nak up, biasak lah tu.

    BalasHapus
  29. comel lah, Tapi baju je x comel.. zzz

    BalasHapus
  30. x mau nangis2 la ... malu kte sbgai girl nk nangis sbb laki kn ... blom tntu laki nk balik kat awak kalo awak wat video mcm nie ,,, chill la dear ... byak mase lg nk cri pakwe lain ... kumbang bkan seekor .... kn3 ....

    BalasHapus
  31. ape da............

    BalasHapus
  32. xde paedah tengok buang mase ...

    BalasHapus
  33. Kalau menangis ketika remaja lagi baik...jangan menangis waktu tua ...lagi teruk...badan dah lisut muka dah kerepot...siapa suka ?fikirkan lah dia ni mahu bertangung jawab atau tidak ? awak muda ramai lagi orang hendak....relax je

    BalasHapus
  34. bole join shila amzah niii

    BalasHapus
  35. boleh saya tanya? apa motif dia rakam gambar die tengah menangis?

    BalasHapus
  36. kepada semua yang suka/tak suka melihat video yang macam ini, jangan mudah cepat melatah cakap gedik dan sebagainya. anda tidak pernah mengalami atau duduk ditempat beliau. sebagai manusia, sebaik baiknya kita menasihati dan membantu beliau. faham dulu maksud jodoh "jodoh itu pasangan, bukan pasangan sampai bila bila"

    BalasHapus
  37. nangis 3 minit ... hampeh ....

    BalasHapus
  38. Allahu . Sabar . Ermm , Allah sentiasa bersama kita tau . Jangan lupakan dia . Jangan disebabkan cinta sebegini rupa , Iman kita ke laut . Nauzubillah . Moga dihindarkan . Ingat . Allah itu sentiasa bersama kita . =D

    BalasHapus
  39. ksian tngok adik ne. apa2 pun be strong dik ye, bukan adik sorng je yng prnah mnglami smua ne, rmaai g, mungkin lbh hbat dr ape yg adik rsa.. tp kta dh xboleh bwat pe.. move on jer syg yerr.. focus kt study luu..cinta blkng crta k. goodluck dik.. :)

    BalasHapus
  40. budak ni umo 10 tahun eh__? agagaga.... LoL`_ dik, g cri laki len ye* jgn buang mase__ bnyak lg bnde bleh buat k!

    BalasHapus
  41. Mmang la ssah nk lpe kan owng yg kte syg dik__ tpi/ sume owng yg komen kt sni pun pnah rse cmne_* tros kn lh hidup cm bse__ lme2 ok la!

    BalasHapus
  42. la....xyah sedih la.....aku pun baru pas break.....jodoh kita dah tertulis dari kita dalam perut mak kita lagi....kecik2 da jadi cm nie....fkir la.

    BalasHapus
  43. mcm org mati laki pun ade... haha, ape function dy rakam video sambil nangis?? nonsense~

    BalasHapus
  44. aku tgok lagenda budak setan feeling lagi dgn lagu ni

    BalasHapus
  45. huhuh, sedih gak tngok video ni .. :'(

    BalasHapus
  46. msti rs dier LISA

    BalasHapus
  47. mongoks giler ..aku ms umo gnie melompt lg hppy x yah pkir pe pe....

    BalasHapus
  48. Kalau aku jumpa ni budak.....aku akan kata "Supaya Apa kau buat video macam ni?"

    BalasHapus
  49. errrr.. confuse.. dy nangis sbab ape?? lagu tu ker?? or dy tgh layan movie lagenda budak setan?? or ade sbab lain... errr... *krikk..krikk..krikkk*

    BalasHapus
  50. ngntok aq tgk natang ni

    BalasHapus
  51. Ape lah nangis sebab cinta ni...membazir air mata je...belajar tu lagi penting lah ...perjalanan masih panjang...ohh adik... Kamu masih budak2 lg... Lupekn pasal cinta ni... Gelapkn masa depan je lah !!

    BalasHapus
  52. Ape lah nangis sebab cinta ni...membazir air mata je...belajar tu lagi penting lah ...perjalanan masih panjang...ohh adik... Kamu masih budak2 lg... Lupekn pasal cinta ni... Gelapkn masa depan je lah !!

    BalasHapus
  53. Menyesal aku tengo video ni..bazir masa aku 3 minit...

    BalasHapus
  54. adik manis,,..adik ni budak lagi tok sah la bercinta bagai...g baca buku g.....

    BalasHapus
  55. lek ah ! kumbang bkn seekor..
    meh sini kapel ngan aku, aku lgi stia dr ex kaw..
    :P

    BalasHapus
  56. Idea kreatif tapi rasanya tak perlulah inform satu dunia tentang cinta tak kesampaian tu.. just anggap semua ni sbg liku2 kehidupan. Suatu hari nanti mesti awak tergelak sendiri tengok video ni..:-)

    BalasHapus
  57. Xpayah nk bdget syg sgt la... Menangis utk mak ayh ko lg bgs la.. Egrhhh.. Sygi dri sndri n kluarga dlu bru org lain.. Nk ngis pn xyahla smpi mcmtu skli..buatt malu la..

    BalasHapus
  58. nangis mcam kehilangan mak atau ayah sndri....baek fkus kn pda plajarann...bunga bkan sekuntum....msih jauh lgi prjalan...pikir2 kn la....

    BalasHapus
  59. sesungguh nye allah telah mencatat jodoh adx ..mungkin dgn org yg lebih baek dri bf adx..adx perlu berdoa pada ilahi ...jgn menangis kerana lelaki..xbermakna langsung..baek adx menangis kerana allah..banyak ganjaran adx pasti diperolehi

    BalasHapus
  60. macam bodoh jew!!! baik lu nagis klu family lu mati kew? excident kew?

    BalasHapus
  61. dye sendiri tau lelaki tu ade pompuan lain tak payah la menangis,,bnyak lagi la lelaki kat luar sane tu,,muke dye pon bole tahan gak cantik

    BalasHapus
  62. lagu syokk aku dgar tpi video ni mcam bodoh jew

    BalasHapus
  63. Sian adik. G bobom tau. mintak mak susu..jgn sedih yg bukan2

    BalasHapus
  64. Kat 10 mnt aku tlah mrugikan mse lam hidup aku ni..mse tu emas doe..video mcam haram,,gramnye aku bdak2 nihhhhhhhh

    BalasHapus
  65. Mmmmmmmmmm sian,boyfriend tinggal ke.......tak beremosi langsung.........bodoh la cite cinta ni......
    .apa barang,orang nangis la sejam ke sebulan ke baru la kaw kaw

    BalasHapus
  66. buang mse btul tgk video ney tdy . enth pape .. wt mlu jep kot . malu la wey merayu dgn laky .. mcm xde hrge diri jep rse .. huhux ..

    BalasHapus
  67. Yg patah kn tumbuh berganti,sabar jelah tp aku sampai skrg xtumbuh2pn waaaaagggggg.......

    BalasHapus
  68. budak baru nak up!!! Hampeh...

    BalasHapus
  69. relax la....normal thing.x yah nak sedih2 sangat.kalau setakat mcm ni,pk la. orang lain punya masalah lagi besar.ingat Tuhan ye kak

    BalasHapus
  70. dy tnjuk dy nngs nk bg jntn 2 tgk y dy sdh sgt la 2...tnjuk muka kesian..dgn harapan jntn 2 cair,sdh,terharu tgk dy nngs...

    BalasHapus
  71. kesian budak ne putus cinta...
    tpi kesian lagi dekat mak ayah dia..... Kalau tahu anak dia dekat sekolah sibuk bercinta.

    BalasHapus
  72. xyah nak nangis ngn lelaki camtu..nih..apiez ade..excellent in rugbi and football..8A pmr..14A spm..asasi 4.00 pointer..degree..3 sem dah dapat 1st class..

    BalasHapus
  73. xpe dik...abg ada..abg lg ensem, tinggi, bgaya, duit byk, keta besau, umah blom lg..xde degree, tp abg ada 3 lori, 3 kebun dan 3 kucing yg comel2..meh kt abg meh..

    BalasHapus
  74. soundtrack okay. ayat power. tapi yg spoilnye vc part nangis2 tuh. apedahall. anyway adik, x payah pikir2 sangat laa sang mantan tu. akak kalo putus, pikir positif. akak slalu pujuk diri akak. .akak ckp dkt diri akak, sabar. .kot jodoh dgn org korea. hahaha. hilang terus rasa duka :)

    BalasHapus
  75. Ciann adk ni..tk yah nk nangis smpai mcm tu skali..klo dh smpai masanya jodoh tu akn dtg dgn sndirinya..baik simpan airmata tu utk org yg bnr2 sygkan adk..

    BalasHapus
  76. Jatuh cinta sesama maanusia kerana Allah & menagisi nya adalah sebenar2 cinta, tpi kalau kerana nafsu, itu cinta palsu...

    BalasHapus
  77. Berlakon filem lagi baik

    BalasHapus
  78. Jangan perbodohkan diri depan khalayak umum..ingat sikit adik ni melayu dan sy yakin adik jugak islam..jangan islam pada nama je

    BalasHapus

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top