Kemalangan dahsyat di Ayer Tawar jam 12.20pm tadi.

Kes JPJ nak blok lori sehingga menyebabkan kemalangan. semua kereta lain termasuk lori, brek mengejut di trafik light Sek Methodist. antara yang terlibat 1 kereta JPJ, 1 lori sawit besar, 1 lori tanah, 1 wira, 1 waja, 1 jeep suzuki, 1 kancil, 2 bas & 1 motor.

Semua ambulans dan bomba yang ada di Manjung dikerah ke sana td sehingga bantuan ambulans dari Lambor Kiri dan Hosptal Changkat Melintang juga diperlukan. kanak-kanak sekolah di dalam bas juga ada yang cedera. ada juga yang dikhabarkan kehilangan nyawa. jumlahnya masih tidak pasti.Akibat berang dengan apa yang berlaku, Toyota Fortuner milik JPJ diterbalikkan dan dibakar oleh penduduk Ayer Tawar.

Kalau ia pun pegawai JPJ bersalah kerana mungkin tak ikut SOP, biarlah dia dihukum mengikut lunas undang-undang. Negara kita ada undang-undang. kalau semua rakyat nak bertindak ikut hati dan rasa, maka tak lama binasalah negara kita.


Lihat video dibawah

sumber

Posting Komentar

  1. Pegawai JPJ cuma lakukan tugas dan berhak lakukan ikut kebijaksanaan. JPJ macam polis dan tentera berkuasa ! kalau berani, dakwalah ? You ingat pegawai JPJ yang tengah bertugas boleh masuk jail?

    BalasHapus

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top