Mayat bayi dijumpai tersangkut di perangkap sampah | Kuala Lumpur: Satu mayat bayi lelaki yang cukup sifat serta masih bertali pusat ditemui tersangkut di perangkap sampah sebuah longkang berhampiran Flat Seri Wilayah, di Jalan Sentul Manis, di sini, semalam.

Mayat itu ditemui pekerja kontrak pembersihan perangkap sampah pada jam 12.30 tengah hari sebelum memaklumkan majikannya yang kemudian menghubungi polis.

Saksi, Nor Mohd Razib Mohd Nor, 27, berkata, dia dimaklumkan seorang daripada pekerjanya mengenai penemuan bayi itu melalui telefon sebelum bergegas ke tempat kejadian.


“Selepas pasti objek itu bayi lelaki cukup sifat yang masih bertali pusat, saya menghubungi polis,” katanya. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat bayi berkenaan dan polis percaya mayat bayi itu dimasukkan ke dalam beg plastik sebelum dicampak ke sungai.

Katanya, polis tidak menolak kemungkinan beg plastik berisi mayat bayi itu dihanyutkan dari lokasi lain sebelum ditemui.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi balai polis berdekatan untuk membantu siasatan.

“Mayat bayi itu dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat,” katanya.-hmetro

Posting Komentar

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top