Kenali Penyakit BuasirBuasir atau nama saintifiknya Hemmoroid adalah penyakit yang berlaku di bahagian dubur. Ia terjadi disebabkan saluran darah venus yang mengembang dan membengkak di situ. Ada dua jenis penyakit ini,  iaitu :

1. Buasir Dalaman – Ia berlaku jauh ke dalam rektum. Ia tidak terasa sakit ataupun gatal tetapi anda harus mendapatkan rawatan jika ia berlaku. Cara mengesan buasir dalaman ini adalah semasa anda hendak membuang air besar, berlaku pendarahan dan ada titis darah yang menitis. Jadi dapatkan rawatan segera apabila berlaku keadaan tersebut.


2. Buasir Luaran – Ini adalah buasir yang selalu kita dengar iaitu rasa gatal, sakit dan sengal di bahagian dubur. Jika buasir ini tersebut di celah-celah dubur bekuan darah akan terjadi dan akan menimbulkan rasa yang amat pedih. Ia jenis yang agak lembut (jika dipegang dengan tangan).

Penyebab Dan Faktor Penyakit Buasir :

1. Kurang mengambil makanan yang berzat
2. Batuk yang teruk
3. Cirik birik yang kronik
4. Bersalin
5. Mengangkat Berat
6. Pengamalan seks melalui dubur oleh golongan heteroseksual dan homoseksualProduk Majun ini adalah amalan tradisi orang-orang Kelantan sejak 20 tahun yang lalu. Majun ini ternyata berkesan hingga mampu menyembuhkan penyakit buasir yang kronik(berdarah). Kandungan Majun ini 100% daripada akar-akar kayu terpilih dan dijamin halal.

Dahulu ianya dijual di kedai-kedai kecil dan juga dari rumah ke rumah di daerah-daerah dalam negeri Kelantan sahaja. Tetapi apabila ahli  keluarga saya sendiri telah menggunakan majun ini dan alhamdulillah ternyata sembuh sepenuhnya. Lalu tergeraklah hati saya untuk sebarkan kepada orang ramai melalui Internet.

Pada mulanya Majun ini saya perkenalkan kepada saudara mara saya sendiri sahaja. Sekarang Majun ini mendapat sambutan hebat daripada orang-orang cina di Kelantan. Alhamdulillah dan Insya Allah selepas menggunakan Majun ini, Anda tidak perlu ke Hospital untuk membuat pembedahan Buasir.

Apa pun saya tak pandai nak menceritakan bahawa ubat ini lebih berkesan daripada Majun atau ubat-ubat yang lain. Tapi hakikatnya ubat ini memang berkesan. Sama juga seperi Penawar Resdung yang saya ceritakan dulu. Mula-mula saya ceritakan kelebihan dan keberkesanan ubat ini, ramai juga hamba-hamba Allah yang mengkiritik tanpa mencubanya terlebih dahulu.

Tapi Alhamdulillah selepas daripada itu ubat resdung yang saya cadangkan itu mendapat sambutan daripada ribuan pengguna di seluruh Malaysia. Dan tiada seorang pun pengguna yang melemparkan kritikan yang negatif. Malah hingga saat ini masih ramai yang membelinya. Alhamdulillah!

Lihat Simptom-simptom penyakit buasir ;
Rasa sakit yang berdenyut-denyut , rasa gatal pada lubang dubur.
Pendarahan  berlaku selepas dan sebelum membuang air besar dan rasa kepanasan di situ.
Sukar untuk membuang air besar dan rasa tidak selesa pada bahagian dubur apabila berdiri lama atau bertinggung.
Kesakitan pada bahagian dubur menyebabkan pesakit akan mengalami perubahan di dalam corak membuang air besar.
Darah menitis dan tersembur keluar dari saluran dubur.
Dalam tempoh pendarahan ini, pesakit itu boleh mengalami kekurangan darah.
Ada yang tidak mengalami pendarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur.Penyakit buasir ni atau Hemmoroid iaitu penyakit yang boleh terjadi dibahagian dubur. Ia terjadi bila saluran darah venus (veins) yang mengembang dan bengkak di sekitar dubur (rektum dan anus). Ada dua jenis buasir yang utama iaitu :

Buasir dalam. Ia berlaku di bawah kulit, betul-betul di luar pembukaan dubur. Ia mungkin akan menyebabkan sakit dan rasa gatal, terutamanya semasa pembuangan air besar. Buasir jenis ini agak lembut (jika dipegang dengan tangan). Ia selalunya berbentuk bulat, berwarna purple.

Buasir luar. Buasir jenis ini berlaku di bahagian dalam rektum. Selalunya buasir jenis ini tidak sakit. Penderita buasir jenis ini hanya akan menyedari masalah yang menimpanya bila terdapat darah yang keluar dari duburnya.

Jangan biarkan buasir anda menjadi semakin parah sehingga anda terpaksa membuat pembedahan di hospital. 

MAJUN INI SANGAT TERHAD!!! SILA DAPATKAN SEGERA Majun ini dengan harga yang sangat berpatutan. Hubungi Puan Sulaihah di Talian 01115732984.Untuk keterangan lanjut sila lawati :-

Posting Komentar

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top