Diana Amir berharap untuk mendirikan rumah tangga segera. - Foto oleh IBRAHIM MOHTAR
KUALA LUMPUR: Pelakon Diana Amir enggan terlalu mendedahkan mengenai tunangnya kerana bimbang jika mereka tidak ditakdirkan berkahwin kelak.
Pemilik nama sebenar Nurdiyana Amir Hashim, 27, ini berkata, dia dan keluarga akan menanggung malu jika pertunangan dengan Mohd Habib Bullah A. Rahman, 20-an, tidak berakhir ke jinjang pelamin.
"Saya tidak mahu kecoh-kecoh atau terlalu dedahkan mengenai tunang sebab kalau tidak jadi nanti buat malu sahaja.
"Biarlah ia berjalan seperti biasa. Kalau memang ada jodoh, insya-Allah kami akan berkahwin," katanya ketika ditemui, baru-baru ini.
Diana dan petugas di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Merbok, Kedah itu berkenalan menerusi seorang teman kira-kira setahun lalu.
Mereka melangsungkan pertunangan di kediaman aktres itu dekat sini, pada September tahun lalu.
Diana berkata, dia juga berharap majlis pernikahan itu akan berlangsung dengan secepat mungkin jika ada jodoh antara mereka.
"Belum ada tarikh tertentu (pernikahan) tapi lebih awal lebih bagus. Saya hanya mendoakan yang terbaik untuk ikatan kami," katanya.
Mengenai perkembangan semasa, Diana berkata, dia sedang giat menyiapkan buku motivasi dan biografi, selain sibuk dengan komitmen lakonan.
"Saya masih berlakon seperti biasa. Selagi watak yang diberikan tidak memalukan keluarga saya akan terus berlakon.
"Saya juga mahu berkongsi pengalaman hidup dalam buku motivasi dan biografi yang saya tulis sejak empat bulan lalu," katanya yang turut teruja untuk menghasilkan skrip berunsur Islamik kelak.

Posting Komentar

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top