Bukti Kebenaran Bulan Pernah Terbelah Dua (5 Foto) | Pihak NASA mengesahkan terdapat kesan jalur di bahagian keliling permukaan bumi.

NASA telah menghantar 3 angkasawannya ke bulan untuk kajian yang lebih terperinci. Setelah mereka membuat kajian, bahawa bulan pernah terbelah dua. Setelah hasil kajian ini didedahkan kepada umum, alangkah terkejutnya mereka, apabila diberitahu bahawa kisah bulan terbelah dua ini telah diceritakan oleh Al-Quran kira-kira 1400 tahun yang lalu.
Jika kita masih ingat lagi, Nabi Muhammad SAW pernah menunjukkan mukjizat bulan terbelah dua kepada orang kafir ketika diminta bukti kenabian. Wallahu’alam.


Telah hampir saat (kedatangan hari kiamat) dan terbelahlah bulan. Dan kalau mereka (kaum musyrik Mekah) melihat sesuatu mukjizat, mereka berpaling ingkar sambil berkata: (Ini ialah) sihir yang terus menerus berlaku. (Surah Al-Qamar – 1 & 2)

Menurut pihak NASA : “Kami mendapati secara pasti dari batuan-batuan yang terpisah terpotong di permukaan bulan sampai di dalam (perut) bulan. Maka kami pun meminta para pakar geologi untuk menelitinya, dan mereka mengatakan, ?Hal ini tidak mungkin telah terjadi kecuali jika memang bulan pernah terbelah lalu bersatu kembali”

Penemuan pertama ditemukan 200 tahun yang lalu dengan sebuah teleskop kecil, ada 3 lekukan (rilles) nampak di permukaan bulan yang berlainan jenis.


sumber

Posting Komentar

 1. memang dalam Al quran dah ada sebut,SKRG BARU SAINTIS DAPAT TAW KA?PERSOALAN UNTUK KAUM KAFIR,SIAPA YANG MEMBELAH BULAN TERSEBUT?DAN SETIAP JAWAPAN ADA DALAM AL QURAN,JADI JELAS LA Allah swt hanya satu tidak beranak dan diperanakkan.TINGGALKAN BERHALA DAN IKUTI AGAMA ISLAM.JAWAPAN PADA PERSOALAN KORANG ADA DALAM AL QURAN ,HAYATINYA:)))))

  BalasHapus
 2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

  BalasHapus
 3. ya allah... ya rahma .... ya rahim

  BalasHapus
 4. Allah hu Akbar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BalasHapus
 5. Tapi sama saja mereta tak mau juga beriman!!!!

  BalasHapus
 6. itu bulan neil amstrong yg belah.........................haahahahhaha

  BalasHapus

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top