BAHAN KEK SPAN:
250 gm tepung kek span
20 gm serbuk koko
75 gm coklat masakan
4 biji telur
50 gm mentega
50 ml air
Esen vanila
BAHAN PES:
100 ml krim putar
40 gm gula kastor
400 gm isi durian
BAHAN HIASAN:
200 gm coklat masakan
200 ml krim putar
CARA MENYEDIAKAN:
1. Untuk kek span, pukul telur dan mentega hingga gebu. Masukkan air, tepung kek, serbuk koko, coklat masakan yang telah cair dan esen vanila. Pukul hingga kembang. Masukkan ke dalam bekas dan bakar.
2. Untuk durian pes, pukul gula kastor dan krim putar hingga rata. Masukkan isi durian dan tambahkan krim putar.
3. Untuk hiasannya pula, campurkan campuran coklat masakan dan krim putar. Cairkan menggunakan kaedah double boil.
4. Setelah semua selesai, potongkan kek span nipis. Sapukan pes durian berselang-seli. Setelah selesai, masukkan ke dalam peti sejuk.
5. Hiaskan coklat masakan di atasnya.
Related Posts
- Resepi Sup Sirip Ikan Yu28 Oct 20120
Bahan-bahan untuk membuat Sup Sirip Ikan Yu: 2 Sudu besar Minyak Bijan4 biji Cendawan Cina dih...Read more »
- [RESIPI]Ayam Penyet11 Oct 20120
Bahan-bahan utk Ayam: 1 ekor ayam - potong 8 bahagian, rebus selama 10 minit dan toskanm (simpa...Read more »
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Posting Komentar
Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
EmoticonSila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.