Artis Wanita Korea Sebelum Dan Selepas Pembedahan Plastik | Adakah anda tahu bahawa wajah seseorang boleh berubah? Hal-hal yang boleh mengubah wajah seseorang itu seperti pertambahan usia, kesan make up, sampai akibat pembedahan plastik.

Dalam dunia selebriti, perubahan wajah antara masa kini dan masa lalu adalah sesuatu yang wajar. Mereka kaum selebriti yang kamu anggap cantik dan tampan rupanya juga nampak gemuk, bergigi aneh, begitu polos ketika di masa lalu.


Bahkan wajah-wajah selebriti itu tampak sangat jauh berbeza dengan sekarang. Hal itu pula yang dialami oleh barisan selebriti K-Pop. Dilansir soompi.com, berikut 10 gambar masa lalu selebriti K-Pop yang mengalami perubahan drastik!










Posting Komentar

  1. adakah pic pertama tu Song Hye-kyo?

    BalasHapus
    Balasan
    1. sunhwa kump secret kot

      Hapus
  2. pfftt...btapa bdohnya org yg buat bnda nih.. xdakkna mngena lngsong..diorang mna buat plastic surgery ! yg buat kwanghee .. pompuan2 ni suma mna buat..dah la xtau psal kpop tp buat ckp mcm pndai sgt..bengap nak mampos !

    BalasHapus
    Balasan
    1. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    2. Lol , eventhough aku pun minat kpop but still boleh bezakan . Ramai kay yg pernah mengaku yg diorang pernah buat plastic surgery tak semestinya whole face but dkt hidung dkt mata yg pasti , and ada satu fact ni yg mengatakan bahawa hanya 5 percent rakyat korea selatan yg tak buat plastic surgery . Kalau suka sgt korea takyah lah taksub sgt , hahha . Typical kpop fans , narrow-minded haihh

      Hapus
    3. Haha.. lol. Are u really stupid.. dont just talk like dont have iman. I study in korea right now n all of us in korea already know that all of the idol 100 percent already make plastic surgery.. and their photo b4 n aftr surgery.. so please think b4 u make this fcuk comment..

      Hapus
    4. Haha.. lol. Are u really stupid.. dont just talk like dont have iman. I study in korea right now n all of us in korea already know that all of the idol 100 percent already make plastic surgery.. and their photo b4 n aftr surgery.. so please think b4 u make this fcuk comment..

      Hapus
    5. Yg awk nih (taufik apentah name) , perlu ke hmpir sume yg awk komen ckp awk blaja kt korea bagai? Nmpk sgt awk nk bgtau satu dunie awk blaja luar ngare.. ade bhse sndiri, gune bhse sndiri.. tk yah nk ckp eng bagai.. islam aja tego care baik.. yg awk nk fuck2 stupid2 kan org knape? Awk da cukop pndai ke nk stupid kn org?? Yup. Maybe die salah sbb backup artis kpop die.. tp tego la care baik... maaf kalo kasa bhse.. btol2 mntk maaf.. tp bhse awk saye tk leh trime..

      Hapus
  3. kpop bodoh.xpyah na bela sgt bodoh yang minat kpop FUCK

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tego la dgn baik.. jgn lah smpai nk fuck2.. awak islam kn? Kalo buat nye org bukn islam nmpk komen awk cam nih, ape pulak dorang piki nnt tntg islam.. maaf kalau saye buat awk tramik atie.. maaf sgt..

      Hapus
  4. Maybe si natasya tasya ni warga korea yang mempunyai boyfriend k-pop katenye.Kpop fcuk.

    BalasHapus
  5. booo ! ini yg org kata x bersyukur dgn kejadian Tuhan, dah Tuhan cipta semua cantik2 molek belaka. x kira cantik mana pun dorg lepas plastic surgery ke apa ke sama kat mata Allah swt sama ja xda beza, bersyukur Allah bg hidup, ada yg hidup sat ja waktu bayi lagi dah kembali kerahmatullah. ni pasal rupa kurg ja da buat macam2.

    BalasHapus
  6. Seriously , diaorang tak buat plastic surgery pun. Diaorang just jadi lagi kurus , pakai braces , pakai makeup yang sama tebal dengan artis tempatan kita and go through puberty. Nak tanya sikit muka korang masa korang sekolah menengah dengan bila dah 20++ sama ke? Tak semestinya sama so jangan ikut suka je bash orang.

    BalasHapus
    Balasan
    1. They really make plastic surgery.. i study in korea n i know it.. n if u study in high school in korea.. u will know what im talking about

      Hapus
    2. They really make plastic surgery.. i study in korea n i know it.. n if u study in high school in korea.. u will know what im talking about

      Hapus
  7. Assalamualaikum, tak payah gaduh ahh. dorang kafir, takde hukum pon.

    BalasHapus
  8. They d0esn't even d0 the plastic surgery!!!
    Don't just see it'wah it's different! They must be doing the plastic surgery!' If u think it that way, think more!!!
    I can't stand just like see u'all talk bad 'b0ut my id0ls!
    Are you that good to judge people just lie that?! Muhasabahlah diri tu... Anda belum cukup baik sebagai hamba-Nya kerana anda semua dah menghukum ciptaan-Nya!

    BalasHapus
    Balasan
    1. Muhasabah diri ? Hahhaha , apa kata kau yg muhasabah diri tuh drpd mengIDOLKAN orang korea yg dah sah2 kafir ? Kenapa tak MENGIDOLKAN NABI kita ? Siapa yng meletakkan hukum kpd siapa sekarang ni ? Aku mengaku juga aku pun minat korea ttp tidak terlalu taksub , ni lah payah orang melayu kita ni , berfikiran sempit . Jangan pandai nak menggunakan hukum sana hukum sini ttp diri sendiri pun masih terumbang ambing , fikir dulu kalau nak sebut tentang agama .

      Hapus
    2. Plizz think about it.. dont back up ur idols till u have to use the religion.. if u just a fans from mlysia.. i think u dont know at all what happen to them in korea.. dont just believe what internet says. Its just to cover their true self.. it is why the idol n not idol pepole in korea are different..

      Hapus
    3. Plizz think about it.. dont back up ur idols till u have to use the religion.. if u just a fans from mlysia.. i think u dont know at all what happen to them in korea.. dont just believe what internet says. Its just to cover their true self.. it is why the idol n not idol pepole in korea are different..

      Hapus
  9. rasanya.. gmbar2 tu masa kecil kot.. sbb bila mereka besar jd artis mereka mmg lah kna cntik sbb artis. mereka make-up mmg tebal sbb tu nkmpak cntik ada setengah muka yg asli.. org korea.. semasa kecil mmg lah muka mcm tu bila dah matang pndailah nk cntikkan diri mereka..

    BalasHapus
  10. ckp ikot suke hati kau je..to anti kpoo..if x tau pape jgn berbual kosonglah..xsuke jgn tgk...cam lahanat je comment camtu..tu namanya korank mmg nak cari dosa kering...fitnah tu dosa...fnd the real fact before comment ok..plus jgn cri psal dgn kpop lovers...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Hahahaha..k-pork la sgt

      Hapus
    2. Aq pon kpop lovers gak.. cmne ko ley taw yg die x wat pApe.. aq bljr at korea n diaowg mmg wat plactic surgery.. mke b4 n aftr sugery diaowg aiap terpampang at subway train cne.. so dont back up like hell if u dont know anything.. klu ko back up pon bkn ko dpt pape.. bkn die knl ko.. aptah lgi nk kawen.. haha. Dont lie to u self..

      Hapus
    3. Aq pon kpop lovers gak.. cmne ko ley taw yg die x wat pApe.. aq bljr at korea n diaowg mmg wat plactic surgery.. mke b4 n aftr sugery diaowg aiap terpampang at subway train cne.. so dont back up like hell if u dont know anything.. klu ko back up pon bkn ko dpt pape.. bkn die knl ko.. aptah lgi nk kawen.. haha. Dont lie to u self..

      Hapus
  11. aku peminat kpop..aku tawla dorg sume nie mmg wat pembedahan plastik...tgk wajah dorg hidung dan mata dah taw da....xkn x pandai beza langsung!! aku ade bace atikel ttg dorg2 ni sume...jgn jd bodo ok..!

    BalasHapus
  12. kate peminat kpop...so xyah la sampai nk bela2 dorg sgt,,,x dpt pahala pun...sedar ckit...kite peminat kpop pun kite taw menilai mana yg baik buruk...aku peminat kpop aku tawla ttg dorg sume....jgn dah terlalu fanatik ngn ngn kpop..baik buruk dah x taw menilai....ade jgk artis kpop x de wat pembedahan plastik....fikir positif ok!!

    BalasHapus
  13. ade yg buat plastik surgery, ade yg x, suke hati diorg lah, yg korg nk begadoh, panggil org bodo la, ape lah korg ni, buat dose, dose gadoh satu, dose mencarut lg, dose fitttt.... Perh! Kalo aq mmg aq takot sgt, korg x takot kew? Kalo x takot korang mmg hebat lah! Terbaek! Aq salute korg. Lalalala....

    BalasHapus
  14. habis ? yang artis melayu ni cntik sebab apa ? pembedahan kot rasanya ? ehhh ? betul tak ?

    BalasHapus
  15. ada sesetengah daripada diorang brtukar sb kesan drpada diet ekstrem yang diorang amalkan.. tak semua orang korea tu buruk dan perlukan pembedahan plastik.. artis kte ad je yg buat..

    BalasHapus
  16. ade sesetengah je yg buat.. tp kalau kite pikir betul2 ade lgi care yg boleh kite ubah penampilan n wajah kite.. cthnye make up.. kalau gigi xsame pkai braces... bulu mate palsu.. korea ni diorg suke ubah hidung and tmbh kelopak mate je.. xramai yg buat keseluruhan.. so xpyh la nk judge diorg kite manusia xsempurna kite pon ade jgk buat salah kan.. blom tntu kite ni baik sgt

    BalasHapus
  17. Tak ada otak ye ? Pasal hal bodoh macam ni pun nak bergaduh . Entah pape

    BalasHapus
  18. ape gaduh2...korang minat sampai maki2 rakyat sendiri pn xde gune..bukanyer ko boleh pegi main-main ngan artis Kpoop tu..lbih baik minat game boleh main smpai mmpus.............................ade budak yang ak kenal minat sangat ngan artis Korea ni sampai die pi buat muke die cam artis tersebut.....hasilnye cantik jgak r..tp lagi comel sblm die buat mende tu...kpd ADMIN sblm copy paste atau buat artikel tu lbih baik selidik dulu...xpasal2 fitnah semata2...ha2

    BalasHapus
  19. "taufik ma'zin" xpayah nk kelentong la woi...ko SPM pn xlepas ade hati blajr kat korea...ak bleh ckap ak dulu blajar US..skarang ak jd penoreh kat BRAZIL..haha. cakap bahasa sndiri la woi..xyah nk ckap English..ko ingat ko sorang je pandai..huahuahauah

    BalasHapus
  20. lawak la korang ni...xyah la gaduh2...diorang x kenal pon korang...lebih baik g solat banyak2..baca quran..dapat gak pahala...insyaallah dpat cium syurga...baca pasal kpop hari2 leh...sampai semua pasal kpop taw..bila baca quran sekali seminggu pon susah...dunia da nak kiamat..bnyakkan beramal... :)

    BalasHapus
  21. waaa so crazy about their idol..hahaha..bertuhankn kpop la sgt...solat xtinggal da ok tp lau berIDOLkn kpop memang fail la..aku suka gk tgk drama korea tp xde smpai taksub hafal nama stiap artis korea..n berIDOLkan diorang..korang ni knl x ulamak2 kt malaysia ni??sedangkan rmai yg tolak ulamak2 di malaysia dan berIDOLkan kpop..petanda akhir zaman....

    BalasHapus
  22. aku kpopers, ada masalah?

    hihihi... kalau nk diikutkan, kebanyakan warganegara korea (dan beberapa negara lain....)mmg buat plastik surgeri nih. tpkan..kalau kita nk gduh pasal dorang ni ori ke x pun apa gunanya? bukan dapat pahala pun kan...so, biar je la diorang nk oplas ke hape ke. asalkan xkacau kita. dan juga....pada k-popers yg lain. apabila bias anda di ragui keaslian nya...jgn cepat melatah. sbb, diorang tu artis/idol/aktor yg xkenal pun siapa kita. biar je la orang2 tu nak kata apa kat k-popers / biased anda. asalkan kita xkacau sape2 dah...

    dan kpd yg anti k-pop....teruskan je la antis tu....xkacau aku pun.
    tp kan..komen2 kat ats tu..buleyh dikatakan agak teruk sikit la...opss...aku prnah bca yg lebih teruk..so,tu sikit je. haha

    yg nk menegur tu..bagus. tp, ada xkorang fikir..."kenapa aku nak kisah diorang ni minat k-pop ke x? bkn kcau aku pun. mening,aku doakan je la supaya mereka ni xtinggalkan agama demi k-pop" opss....maaf ye.

    kalau nk kate ko tu solat...tp yg ber'Fuck"2 tu pehal eyk? opps.... maaf ye.
    ye lakan...korang yg ber"fuck2" ni je yg solat penuh.

    maaf ye pada yg terasa. tapi....jgn la nk ngebash aq pulak. inikan pendapat.

    rambut sama hitam, tapi hati kan lain2.....ko pikir lain, aku pikir lain. ko anti-kpop tp aku pminat k-pop. aku bukan bertuhankan k-pop. nk sebut *oppa* pun aku geli. aq selesa guna "abang" :)

    peace yo!

    BalasHapus
  23. Junjunglah sangat Kpop tuh, ko kenal dia, dia ad kenal kau? Dia idol kau? Mana hebat dia dengan Nabi Muhammad sampai ko jadi kan dia idol? Okay lah, kalu nk counting dengan nabi jauh sangat beza, how about your teaher? ((yeah, you might like *Eww, this guy is a nerd)) But daa....Believe me, your teacher is better than this robotic dance Kpoper....Dalam facebook pon banyak pompuan yang pra-matang perasan nk kan si girl-faces boy kpop'er..."Song Jong Ki, be my love" wtf? As i mention above, they dont know you! ((Pfft, i bet there would be a couple of human being think i am try to act good, wohoo..kau ingat orang2 baik je ke boleh nak nasihat orang. Daaa, belajar habis dulu baru cakap. Aku pon manusia, xlari dari buat jahat dan perkara bodoh, ((at least sebodoh aku x addicted dengan KPOP,))..Damn poor for who those addicted with it...Bah, end of my story, but still jgn nk junjunglah KPOP tu....Aku pon tengok korea show jgk, tp sekadar hiburan jgn sampai lah..

    BalasHapus
  24. jgn sampai taksub, ((duh, missed some word.))

    BalasHapus
  25. kerana k-pop semua keneraka perginya.. berbalah sesama.. pening2..

    BalasHapus
  26. Hahaha..cer tgk idung...b4 kembang semangku...after....zasss..mancung kiut je...

    BalasHapus
  27. Bosan tiada sales dalam program affiliate pay per sale (PPS) yang
    disertai?
    Dalam program ini, anda akan dibayar komisyen tanpa pelawat
    membuat pembelian.
    Komisyen anda akan bayar komisyen berdasarkan klik yang anda
    berjaya kumpul dalam sesuatu kempen.
    Kami namakannya program Pay Per Click (PPC).
    Dan yang paling best PROGRAM INI PERCUMA!!
    Daftar Sekarang ketika masa PERCUMA!!!

    Layari : http://iklansticky.com/hop.php?ref=ffila89

    BalasHapus
  28. to peminat kpop.. xboleh nk dinafikan.. sekarang korea paling bnyk buat pembedahan plastik... siap ada yg ckp.. hadiah bsday.. mak ayah dia bg dia buat pembedahan plastik.. ratu cantik korea sendiri mengaku buat pembedahan pasltik.. terima jela kenyataan...

    BalasHapus
  29. aku layan jugak drama korea apa semua
    depa nak wat perbedahan apa tu urusan depa dgn tuhan
    kita jgn menyokong kita jgn membantah
    kita tgk sudah yg elok kita ikut yg tak elok kita jgn ikut
    tak perlu nak emo bagai2 nak backup artis nie
    depa berduit angpa dapat apa?

    BalasHapus
  30. wehhh... aku sedih smpai ada org sanggup bckup kpop ni.... tgk la web ni http://kpsurgery.co/ terus terang korea ada negara 1st yg banyak buat plastic..... korea dgn cina xde beze pon... tgk dari mata aku dh thu plastic.. mate ori korea memang akan sme dgn cina.. tpi cmne idols2 jadi cntik jer kan.. hahahhha think before make decision...

    BalasHapus
  31. hahaha ada yg yg x leh terima kenyataan.

    BalasHapus
  32. Apela... nk backup sgt k pop fia. Xbace ke woi?kn penilis dh tulis tu, 'samada disebabkn otambahsn usia, make up atau pembedahan'. Bkn penulis ckp semua buat pmbedahan, bengonglaaas

    BalasHapus
  33. aduii...hemm...klu pasai artis/k pop lah hiburan pe2 lh laju...je komen btmbun2 komen nk bca pown xlrat cube klu pasai agama xde plak y nk komen n bhas n share..melayu..melyu skarang ape nk jdi,melayu keturunan je bkn islam sbnar2nye.sedeyhh!

    BalasHapus
  34. budak2 ni bodoh la.. thailand bole tuka laki kpd pompuan sket punye cantek dr bontot bapak ko la bengap.. apa dehal nk tuka muka beast kpd muka korea skang! dorg da pnah mngaku da pon! ta paya nk backup2 sangat.. pompuan yg scond tu pnah terbocor ayat, 'eh, bukan semua kat sini pon buat surgery ke?' dalam satu talkshow live!!! bila ulang, dorang cut part tu.. shitt la budak2 nih!

    BalasHapus
  35. yang atas tu poyo jer nk mnegur.. kata tak kesah la, org smayang tak bole cakap fuck lah mende lah, kalo nk tegur, nk suro tegur baik2 lah.. dia tulis bnyak2 wateverrrr pon, dia tetap kesah jugak, sebab sebuk mnyemak kt sini.. kalo tak kesa, jgn tulis la u dumb face!

    BalasHapus
  36. ijin berkunjung dan belajar terimakasih ilmunya semoga kita semua ada dalam kelancaran dan kesehatan,happy nice day admin

    BalasHapus

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top