Lupakan kisah Julia Perez yang mungkin dikenakan tindakan kerana bekerja di Malaysia tanpa permit yang sah, kerana semalam penyanyi dangdut dan juga pelakon itu telah dijatuhkan hukuman penjara tiga bulan di Indonesia kerana didapati bersalah menyerang aktres seksi Dewi Persik.

Laman sesawang Mahkamah Agung Indonesia mengumumkan semalam perihal kes tersebut, bahawa:


Mahkamah menolak rayuan defendan, dan meluluskan rayuan pendakwa.Kedua aktres itu yang terkenal dengan imej yang provokatif, terlibat dalam satu pergaduhan semasa menjalani penggambaran filem seram “Arwah Goyang Kerawang” pada awal tahun 2011.

Keduanya dikatakan bertampar dan bercakaran sesama sendiri sehingga terpaksa dileraikan oleh krew penggambaran.Dewi melaporkan Julia kepada polis kerana menyerangnya, namun keduanya dibicarakan di mahkamah berhubung insiden tersebut. Dewi dijatuhkan hukuman dua bulan penjara dan empat bulan percubaan Mac lepas sebagai hasilnya.

Julia dan Dewi kemudiannya memfailkan rayuan kes tesebut ke Mahkamah Tinggi Jakarta yang mengekalkan hukuman kepada Dewi Persik.

Keduanya kemudian meneruskan pemfailan kepada Mahkamah Agung Jakarta, yang seterusnya menerima rayuan Dewi Persik dan menolak rayuan Julia Perez.

Dewi Persik enggan mengulas mengenai keputusan tersebut manakala Julia pula memohon peminat agar berdoa untuknya di Twitter.

Entri ini diolah dari artikel KOMPAS. Sekiranya anda ingin menonton, ini video pergaduhan tersebut.sumber

Posting Komentar

Jika anda merasakan artikel ini berguna sila share bersama kawan-kawan anda
Sila Komen Dengan Berhemah,Tulisan Dari Anda Adalah pendapat Dari Anda

 
Top